Blog

Hier mijn CMD blog over mijn voortgang op de Hogeschool Rotterdam, veel leesplezier!

Week 1: Sprint 1

19 februari 2019

Dinsdag: In de ochtend hebben we studio gehad. We hebben de briefing nog een keer besproken klasikaal en zijn in team gaan werken aan de opdracht. We hebben de taken verdeeld. Ik heb een deel van de briefing beschreven over de doelgroep. Verder wil ik een plan van aanpak gaan maken en heb ik een scrum-board gemaakt op het raam om duidelijk een overzicht te hebben wie met wat bezig is.

International week

15 februari 2019

Deze week hebben alle studenten 2e jaars CMD international week.

Op de maandag kregen we allemaal een presentatie over machine learning en AI, wat het inhoudt en wat je er mee kunt doen/bereiken. Daarna kregen we op school de opdracht om een filmpje te maken waar wordt uitgelegd wat machinelearning en AI is. Met het nieuwe team, wat eerder deze week bekend werd, moesten we deze opdracht uitvoeren.

We hebben de taken verdeeld binnen het team. Ik heb een schets gemaakt van alle iconen die we moeten meenemen in het filmpje. We gaan het filmpje maken met text en illustarties om zo een duidelijk beeld te geven wat machine learning en AI is.

Donderdag heb ik mijn eerste les van mijn keuzevak Infographics gehad. De vrijdag hebben we begin de middag het filmpje afgemaakt wat we later om 3 uur moesten inleveren.

Week 8: Samenvatting

22 januari 2019

Eenmaal een sterk concept te hebben in Sprint 2. Kan het nog zo mis gaan in Sprint 3.

Ik heb veel kennis opgedaan over coderen en het snel neerzetten van een clickable prototype. Individueel heeft iedereen hard gewerkt in het team. Misschien had de ene een groter aandeel als de ander, maar iedereen heeft optijd zijn of haar werk aangeleverd. Als team hebben we goed feedback gegeven op elkaar, samen nagedacht over het prototype en tot oplossingen gekomen. Naar mijn mening stuk beter als sprint 2, maar we kunnen de samenwerking nog veel beter maken.

Voor de volgende sprint neem ik de ervaring mee dat je 100 keer na moet denken over het prototype, meerdere keren moet testen en je niet te snel je tijd gaat verdoen in een high-fid prototype. Verder wil ik beter samen gaan werken met het team door iedereen iets te laten doen waar ze niet goed in zijn, zodat we elkaar kunnen helpen.

Week 7: “FF” aanpassen hoor

18 januari 2019

Deze week ga ik het prototype verder afmaken. Ook moeten we deze week het leerdossier inleveren, dus heb ik nog genoeg te doen. Over de feedback van vorige week zat ik eens te denken… dat kan niet zo gaan op de Expo.

Voor de expo ga ik een poster maken waar duidelijk wordt weergegeven voor de ondernemer zelf hoe goed ons product is en waarom dit de oplossing is.

Week 6: Kill your darling?

11 januari 2019

De kerstvakantie weer voorbij. Het nieuwe jaar begonnen… weer goede voornemens zoals ieder jaar.

Deze week zijn we feedback gaan vragen bij 2 docenten. Zowel visueel als interactief. Bij de interatieve sessie kwamen we er achter dat er nog te veel vragen bij het prototype zijn. Achter de noodknop moet een categorie. Wat kirjgen we te zijn als we een vraag hebben gesteld. Kan je de tablet nou in je handen houden ja of nee? Voor ons als team weer een goede motivatie om hier over na te denken.

Eenmaal na de feedback heb ik het prototype aangepast, omdat we vrijdag een oefen expo hebben.

De oefenexpo werd onze poster goed afgekraakt. Ook het prototype (die nog niet helemaal aangepast was) werd onder vuur genomen. De poster vertelde geen duidelijk verhaal en de vormgeving was erg minder. Het was om het prototype te versterken maar functioneerde niet. Mijn gebouwde prototype was niet in 1 oogopslag duidelijk en eveneens met het verhaal wat Marja erbij vertelde.

Week 5: Prototype party

22 december 2018

Deze week ben ik hard bezig geweest aan het prototype. Om alles aan te passen in een duidelijke stijl en de aanpassingen die zijn voortgekomen uit onze sessie vorige week.

Om inspiratie op te doen vond er een prototype party plaats. Iedereen had een kleine stand met hun prototype/concept. Zo kreeg je de kans om ook eens bij de andere teams te kijken. Zoals elke periode zie je wel veel dezelfde concepten, maar zitten er hier en daar kleine verschillen in. Ook ben ik ons concept een paar keer tegen gekomen, de ene was iets uitgebreider met Spotify en de andere had een agenda.

Week 4: Feedback verwerken

11 december 2018

Deze week moeten we nieuwe ideeen opdoen en dit samen met de feedback van de presentatie verwerken in de prototypes. Ik heb voorgesteld om een mindmap te maken over de oproep button, omdat er in de feedback stond dat we duidelijk aan moeten geven wanneer die knop gebruikt kan worden. Vanuit hier zijn we gaan brainstormen hoe we de statistieken gedetaileerd gaan maken. Denk hierbij specialiseren voor horeca bedrijven of dienst bedrijven.

Om ons concept en prototype te versterken gaan we ene aantal scenario’s bedenken en dit verwerken in een user storyboard. Dit gaan we verder uitwerken op een poster voor de presentatie van woonstad volgende keer. Ik zelfs ga er 1 maken met het scenario dat de stroom uitvalt bij het bedrijf.

Week 3: Presentatie woonstad.

7 december 2018

Vandaag moeten we als team ons prototype/definitieve concept presenteren aan Woonstad. Van te voren hadden we poster uitgeprint en presenteer ik mijn prototype waar ik de afgelopen weken aan heb gewerkt via mijn laptop. Ik ben begonnen met de introductie en de tab x met bijbehorende uitleg, wat de functies zijn, waarom ze er zitten en wat de resultaten waren van de tests die ik heb uitgevoerd. Verder heb ik verteld over de mobiele app voor Woonstad zelf, voor de contact persoon in de wijk. De rest van het team heeft me hierop aangevuld en onderzoeksresultaten gepresenteerd.

Week 2: Onderzoeken

30 november 2018

Het is alweer week 2 van sprint 3. Deze week heb ik het concept vertaald naar een low-fid prototype, omdat we volgende week ons definiteve concept moeten presenteren en ik graag deze gelegenheid wil gebruiken om het concept meer te testen.

Op de dinsdag heb ik mijn eerste les Fotografie gehad. Ik heb voor dit keuzevak gekozen, omdat ik in mijn vrije tijd nieuwe auto’s doe reviewen en ik maak daarbij ook foto’s en video’s.

Week 1: Sprint 3

23 november 2018

Na 2 weken vrij begon sprint 3 deze week. In de begin van de week hebben we de briefing besproken, wat iedereen voor lab wilt gaan doen en welke deliverables daarbij horen. Ik heb er voor gekozen omdat toch het design op mij te nemen door het maken van een prototype. Dit ga ik samen doen met Aaron en kiezen daarom een LAB wat erbij past.

Deze periode ga ik verder met het LAB creative technologies, omdat ik alleen nog maar met de arduino heb gewerkt en ik ook andere dingen wil leren van bijvoorbeeld coderen. Dit kan ik goed gebruiken voor het maken van het prototype.

Final verdict

31 oktober 2018

Nu we tot het einde zijn gekomen en ik mijn leerdossier in moet leveren heb ik goed nagedacht over de periode. Het was een hectische periode, vanwege de nieuwe klas, maar ook veel onduidelijkheid binnen de school. De doelgroep ondernemers was in het begin niet duidelijk, vandaar dat andere klassen al verder waren met hun project en wij een week achter lopen. Des al niet te min hebben we als team een leuk project neergezet en ben ik hier tevreden mee. Voor mezelf heb ik erg mijn best gedaan, om mij te ontwikkelen, maar ook voor het team. Ik heb deze periode niets te maken gehad met design, behalve de poster en dat was ook mijn voornemen voor dit kwartaal. Meer focussen op dingen die ik nog wil leren en dit neem ik mee naar volgend kwartaal.

Opgeleverd: 2 concept poster, idee-vorming poster, persona’s, gebruikersprofielen. Kennis: LAB – Interaction Design & LAB – Prototyping

Week 8: The end

30 oktober 2018

Maandag – Vandaag heb ik heel het team naar school laten komen, omdat we nog genoeg werk hebben te doen voor het nieuwe concept. We moeten de concepten van Aaron & Deveney en Benny & ik bundelen en tot 1 geheel komen. Ik heb mezelf voorbereid, omdat ik de competentie samenwerken nog moet halen en ik dit er goed voor kan gebruiken. Ik ga samen met het team brainstormen naar nieuwe concepten en ideeën door middel van aandachtspunten lijst en mindmaps. Tijdens deze ochtend probeer ik de samenwerking zo goed mogelijk te bevorderen zodat ik dit mee kan nemen in mijn leerdossier. Nadat we de methodes hebben uitvoert hadden we een redelijk concept. Dit heb ik omschreven en visueel gemaakt in een concept poster. In de avond heb ik onze ideevorming ook visueel gemaakt in een poster, om het team, docent en opdrachtgever een duidelijk beeld te geven wat we als team hebben gedaan en hoe we daar zijn gekomen.

Dinsdag – Vandaag feedback gehad van Rolf. Hij was erg positief, maar was benieuwd naar de samenwerking onderling. Verder over het project en het concept had hij niks aan te merken, vooral zo door blijven gaan. Voor het verslag hebben de feedback besproken die we afgelopen week via de mail hebben gehad.

Week 7: Concept poster

27 oktober 2018

Deze maandag hebben Benny en ik een concept bedacht. Doordat ik creatieve ochtend heb voorbereid hadden we al snel een mindmap met ideeën. Deze hebben we gedivergeerd en kwamen als snel tot een conclusie. De klant heeft behoefte aan persoonlijk contact, maar niet zo zeer face-to-face. Dus hebben we besloten om het middel Whatsapp te gaan gebruiken als service-lijn. In de loop van de week heb ik een concept poster samengesteld in in-design en gedeeld met mijn team zodat iedereen zijn/haar poster het zelfde uiterlijk heeft.

De vrijdag heb ik het concept gepresenteerd met aanvulling van Benny. Daarna hebben onze teamgenoten hetzelfde gedaan met hun concept. De opdrachtgever was erg enthousiast en we zijn tot een besluit gekomen om het concept van Deveney & Aaron en het concept van Benny en mij samen te voegen en na de vakantie met een nieuw concept terug te komen.

Week 6: Arduino

12 oktober 2018

Deze week hebben we veel vrij gehad. Vrijdag heb ik een geknutseld aan een lampion die ik over de arduino kan doen om zo de LED-lamp meer te kunnen laten schijnen. Ik ben erg lang bezig geweest met het zoeken van het juist materiaal. Volgende week maak ik hem af. Verder heb ik nagedacht over een concept, aanstaande maandag ga ik met Benny brainstormen over het concept, want we hebben afgesproken dat iedereen met een concept komt aanstaande dinsdag.

Week 5: Gebruikersprofiel

5 oktober 2018

De maandag heb ik mijn gebruikersprofiel afgemaakt waarmee ik vrijdag was begonnen. Op de dinsdag was ik bijna een uur te laat vanwege vertraging. Rolf was uitleg aan het geven en ons werd verteld dat we ons konden inschrijven voor een nieuw LAB. Het leek mij erg interessant om naar prototyping te gaan, omdat ik weinig ervaring heb op dit gebied.

Samen met Aaron uit het team zijn we naar het LAB geweest en zijn we aan de slag gegaan met aan Arduino. Voor ons helemaal nieuw, dus we hebben een leuk project uit het boek uitgekozen op uit te proberen. Het project is een LED-lampje die veranderd van kleur wanneer het donkerder wordt. Vrijdag hebben we dit afgemaakt en zijn we gaan brainstormen over een behuizing van de arduino en lamp.

Week 4: Doelgroep

28 september 2018

Deze week heb ik mij gefocust op het onderzoeken van de doelgroep. Ik heb online onderzoek gedaan naar onze doelgroep en kwam er al snel achter dat dit veel verschillende personen zijn. Ik heb het team voorgesteld om alleen te focussen op startende ondernemers en we zijn hierop verder gegaan. In teamverband hebben we na gedacht over de vragen op het feedback formulier voor onze poster van woonstad. Donderdag heb ik persona’s aangeleverd in de google drive van ons team.

Week 3: Onderzoek

22 september 2018

Afgelopen maandag hebben we het eerste hoorcollege gehad. Het ging over de geschiedenis van Design in Nederland. Zelf vond ik het een erg onduidelijk onderwerp, omdat het vooral erg snel ging en we een aantal onderwerpen in het afgelopen jaar al hebben besproken in de hoorcolleges.

Dinsdag hebben we uitleg gehad van Rolf over hoe we een onderzoek het best kunnen aanpakken en heeft hij een aantal onduidelijkheden besproken over de opleiding. Na de studio dag heb ik een interessante presentatie gehad bij interactive design over hoe je het best onderzoek doet naar de doelgroep en hoe je je resultaten makkelijk en overzichtelijk verwerkt in een persona of gebruikersprofiel.

Week 2: LAB

14 september 2018

Vorige week hebben een aantal teamleden zich bezig gehouden met de de-briefing. Deze hebben we besproken en gekeken wat de voortgang van het team is. Vandaag hebben we na de pauze het eerste LAB. Ik zelf heb gekozen voor het LAB Interactive Design, omdat ik dit gestuurd heb op het Grafisch Lyceum te Rotterdam en ik erg nieuwsgierig was naar wat er verteld zou worden.

Week 1: Kick-off

5 september 2018

De kick-off van Design Challenge 5 is begonnen. Het project waar we komende periode aan gaan werken is Woonstad, tevens de opdrachtgever. Zij willen het face-to-face contact verbeteren met hun klanten. De klanten-doelgroep die wij hebben gekregen als klas zijn de ondernemers.

Na de presentatie leerde ik mijn klas kennen en zijn we opgedeeld in groepen waar we het komende halfjaar het project mee gaan uitvoeren. We zijn met een groep van 6 personen, allemaal erg verschillend. Benny is onze team captain. De team naam is nog niet helemaal bekend, maar dat komt wel met de weken. Als team hebben we de taken verdeeld en zijn we begonnen aan de de-briefing.

Nieuw schooljaar

4 september 2018

Een nieuw schooljaar, dus ook een nieuwe klas.

Samenvatting

2 juni 2018

Periode 4 is voor mij een stuk beter verlopen dan vorige periodes. Misschien omdat ik elke week feedback krijg op de starrts die ik schrijf en ik hier mezelf in zie groeien. Dit geeft me dan ook meer motivatie om dit vast te houden en een goed leerdossier neer te zetten dit kwartaal. Van te voren heb ik nauwkeurig bepaald welke kennis ik nog nodig had voor de overige competenties. Zorgvuldig ben ik te werk gegaan door dit te analyseren en meerdere keren feedback te vragen op de starrts. Mijn toevoeging aan de groep deze periode was het bedenken van het concept en dit omzetten in een poster.

Day 12

28 mei 2018

Vandaag heb ik de concept poster gemaakt. Hier ben ik nog niet helemaal mee klaar. Ook heb ik de insight cards afgemaakt. Ook heb ik feedback gevraagd op beroepsproducten zodat ik dit kan opnemen in mijn leerdossier. Dit heb ik ook gedaan voor de starrts die ik al had geschreven

Day 11

23 mei 2018

Vandaag heb ik gewerkt aan mij starrts. Verder heb ik de concept poster op mij genomen en ben ik een aantal schetsen gaan maken.

Geen hoorcollege

22 mei 2018

Vandaag was ik onderweg naar school, bijna in Rotterdam en ik zag een bericht van Jordan dat het hoorcollege niet doorging. Raoul had vanochtend pas op Facebookk gezet dat het niet doorging, met herhaling erbij. Het is mij vorige week niet verteld dat er na de Pinksteren geen hoorcollege is, maar goed ik heb in deze tijd mijn blog bijgewerkt, aan keuzevak gewerkt en bezig geweest met het project.

Day 10

16 mei 2018

Free

Day 9

14 mei 2018

Vandaag hebben we alles goed uitgedacht over het concept, omdat nog niet iedereen hetzelfde idee had over het concept als mij. Ik heb iedereen een moodboard laten maken om zo te laten zien welke gedachtes jij krijgt bij het concept. Later op de dag een inspiratie lezing gevolgd.

Day 8

9 mei 2018

Gisteren heb ik voorgesteld om vandaag de sessie te houden. Ik zal eerst mijn deel doen en daarna jiska. Ik heb voorgesteld om een energizer te doen om iedereen wakker te krijgen. We deden een spel waarbij je een lootje moest trekken en dat woord moest uitbeelden op papier. Teamgenoten moesten de woorden raden om punten te verdienen. Daarna heb ik een braindump georganiseerd. Iedereen zegt letterlijk wat ze denken. Het concept mag heel breed zijn maar moet wel binnen de eisen vallen. Daarna heeft Jiska haar deel gedaan en ben ik gaan divergere met het team door het maken van mindmaps. Ik kwam op het idee om kinderen, ouders en deskundige bij elkaar te brengen om zo kinderen bewust te maken van wat ze eten. Zelf heb ik een mindmap gemaakt over hoe ik hun samen zou kunnen brengen. Door middel van een vereniging of school. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een evenement en heeft Jiska de conceptbeschrijving gemaakt zoals ik het haar heb verteld. Workshop Adobe XD gevolgd.

Day 7

7 mei 2018

In teamverband hebben we de resultaten besproken en wat we hier mee kunnen doen. We hebben nog geen ideeen dus gaan jiska en ik binnenkort een creatieve sessie organiseren dus heb ik wat research gedaan omdat er geen workshops worden aangeboden.

Day 6

25 april 2018

Interview voor vanmiddag voorbereid. In teamverband besproken wat we gaan doen en welke scholen we gaan bezoeken. Omdat ik vanmiddag een afspraak heb ben ik iets eerder weg. We hebben een interview gehad met een mevrouw van de catering. Dit interview heeft ons een duidelijk beeld gegeven wat de school doet om kinderen gezond te krijgen en wat de best sellers zijn in de kantine.

Day 5

23 april 2018

Vandaag heb ik voor het onderzoek kaartjes gemaakt met verschillende soorten fruit. Zo wil Jiska onderzoeken of kinderen wel weten wat gezond is. Ze moeten kiezen wel plaatje gezonder is. Op de achterkant staan de voedingswaarden zodat ze ook daadwerkelijk te zien krijgen waarom iets gezonder is. Verder hebben we als team mijn low-fid prototype getest met een nauwkeurig testplan en kennis uit de workshops die ik heb gevolgd. Zo krijg ik concrete testresultaten en kan ik dit analyseren. Dit ga ik gebruiken voor mijn leerdossier.

Day 4

18 april 2018

Vandaag heb ik de workshop Gebruikerstesten gevolgd. In de ochtend hebben we onderzoek gedaan in de Afrikaanderwijk. We zijn langs de jumbo geweest om te kijken wat kinderen kopen tijdens de lunchpauze. We hebben een rondje gedaan over de markt en hier ook geobserveerd. Omdat het nog geen middag pauze was hebben we niet veel kinderen kunnen observeren.

Day 3

16 april 2018

Vandaag hebben we ondervonden dat het prototype niet goed aansluit op de doelgroep. We moeten dus met een nieuw concept komen dus we zijn zo snel mogelijk een onderzoek gestart. Woensdag gaan we onderzoek doen in de wijk dus we hebben het een en ander voorbereid.

Woensdag day 2

11 april 2018

We zijn begonnen met het maken van de PVA. Deze week gaan we ons oude concept testen op de nieuwe doelgroep. We gaan naar de wijk onderzoek doen, we doen observatie tijdens de markt wat iedereen koopt.

The first day

9 april 2018

Vandaag hebben we de kick-off gehad van deel 2 van het project. We kregen uitleg over het project en een wijk toegewezen op zuid. We kregen de Afrikaanderwijk. Wij gaan ons focussen op voeding binnen deze wijk. We gaan onderzoek doen naar de leefomgeving en wat de doelgroep eet. Hieruit willen wij een probleem ontdekken en op inspelen met een creatieve oplossing. We zijn gaan kijken wie wat nog moet doen voor welke competenties en hebben dit logisch verdeeld onder de team leden.

Laatste beetje feedback.

29 maart 2018

Toch erg zenuwachtig om mijn LD in te leveren aangezien ik vorige periode niet heb gehaald. Ik heb nogmaals feedback gevraagd om de laatste dingen nog aan te passen en daarna heb ik mijn LD ingeleverd, omdat ik een weekendje weg ga met mijn familie.

Recap en prototype.

26 maart 2018

Vandaag heb ik de recap afgemaakt, want de ontwerp criteria van Rosa en Puck moest er nog in want dat moest nog gevalideerd worden. Later kwam ik er achter dat het testplan ook nog gevalideerd moet worden en dat ik mijn prototype er wel goed op moet aansluiten. Ik ben begonnen met het maken van een low-fid prototype, hier was ik al binnen een kwartier mee klaar. Ik wou me nog even snel inschrijven voor de validatie, maar jammer genoeg zat deze al vol.

Rapid prototyping

21 maart 2018

Vandaag met het team de resultaten besproken van het onderzoek zodat Rosa en Puck de ontwerpcriteria kunnen maken en deze neem ik gelijk mee in de recap waar ik vandaag mee ga beginnen. Na de lunch heb ik een workshop gevolg Rapid Prototyping. Erg interessant hoe je snel en efficient een papieren prototype kunt maken zonder er veel moeite in te stoppen. De opdracht voor ons was om in team verband de beste brug te bouwen van stoel naar stoel met papier en plakband.

Hoorcollege

20 maart 2018

Hoorcollege Constructural Design, een wat moeilijk begrijpbare les dan vorige week. Pas nadat ik dit hoorcollege had terug gekeken begreep ik het echt pas. Daarna nog even met mijn starrts naar Mieke geweest voor feedback. Het gaat om de 3 competenties: Onderzoeken, professionaliseren en ontwerpproces inrichten.

Onderzoekend gedrag

14 maart 2018

Vandaag alleen gericht op onderzoek, omdat mijn vorige onderzoek te algemeen was. Ik ben nieuwe vragen gaan opstellen voor mezelf. Wat wil ik hier mee bereiken? Wat zijn mijn verwachtingen per vraag? Welk probleem wil ik oplossen? Daarna ben ik vragen gaan stellen aan de studenten en ben ik dit gaan documenteren. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik veel meer antwoorden heb die ik kan omzetten voor het design criteria.

Competentie stress

13 maart 2018

Vandaag hoorcollege gevolgd wat niet zo heel erg interessant was, of misschien kwam het omdat ik 2 uur stil moet zitten. Vervolgens ben ik naar het studie coach uurtje geweest van Mieke, omdat ik moeite heb met het schrijven van starrts en ze hier bij wilt helpen.

Validatie

12 maart 2018

Vandaag had ik de validatie van de lifestyle diary. Helaas was dit onvoldoende, omdat ik de timeline niet goed heb gebruikt. Voor mij geen probleem, ik heb nog meer beroepsproducten die ik moet laten valideren. Ik heb er voor gekozen om dit te laten liggen, omdat het naar mijn mening niet belangrijk ik en ik hier veel tijd op kan verliezen. De deskresearch vandaag afgemaakt en begonnen aan het voorbereiden op het interview.

Lifestyle diary

7 maart 2018

Vandaag deadline voor de lifestyle diary. Voor de validatie heb ik me ingeschreven om 1 uur volgende week. De rest van de dag gewerkt aan de deskresearch. Om 3 uur heb ik de workshop samenwerken gevolgd, omdat ik geen idee heb hoe ik de competentie samenwerken moet behalen en hier veel vragen over heb. Gelukkig zijn al mijn vragen beantwoord tijdens deze workshop

First workshop

6 maart 2018

Een erg interessant hoorcollege. Verder gewerkt aan deskresearch, maar nog niet heel erg ver. Lifestyle diary gemaakt voor de huidige situatie en naar een workshop onderzoeksmethoden gegaan.

Research all day

5 maart 2018

Een hele dag gewerkt aan de deskresearch. Daarna heb ik de deskresearch in vragen omgezet en ben ik gaan interviewen. Ik was bezig met het verwerken van de 6 interviews die ik heb gehouden, toen kwam Bob even pols hoogte nemen en kwam tot de conclusie dat mijn onderzoek te algemeen was. Hij stelde de vraag, wat wil je nu precies voor probleem oplossen voor de studenten hier op de Hoge School? Ik kon het niet zo snel antwoorden, dus leek het Bob een goed idee om de interviews opnieuw te doen met gerichte vragen zodat ik gerichte antwoorden krijg en geen ja of nee.

Wat ga jij doen?

21 februari 2018

Met het team besproken wie wat wil doen in het onderzoek, want we moeten allemaal de competentie behalen. We zijn eruit gekomen en ik ga deskresearch doen als voorbereiding op de interviews die ik samen met Jiska ga afnemen. Ik ben gelijk begonnen met het opstellen van vragen voor mijn deskresearch en doelen opgesteld wat ik hiermee wil bereiken.

Keertje skippen kan wel.

20 februari 2018

Vandaag was ik wel heel erg ziek. Ben lekker terug in bed gegaan, dus ik heb het hoorcollege gemist.

Briefing

19 februari 2018

Vandaag gewerkt aan de planning. Ik heb de taken verdeeld en nu de taak om dit te verwerken naar een planning zodat iedereen overzichtelijk te werk kan gaan en iedereen kan kijken hoe iemand anders er voor staat.

Te dai of lof

14 februari 2018

Valentijnsdag, gelukkig heb ik er niks mee. Of heeft het niks met mij? Ken allebei. PVA vandaag afgerond en georganiseerd wanneer we het kunnen valideren. Ik heb een persoonlijke planning gemaakt over wat ik moet doen om een competentie te behalen, dit gaat me de komende weken goed helpen!

HC geen hoog catharijne

13 februari 2018

En ook geen high class. Gewoon hoor college wat we iedere dinsdag hebben. HC werd gegeven voor Raoul. Het onderwerp was minder interessant, maar hij vertelde het op een leuke manier.

Eerste studio dag

12 februari 2018

Vandaag werden de groepjes bekend gemaakt. Natuurlijk zit ik weer met 3 meiden, want het lijkt wel alsof het mij nooit word gegund. Natuurlijk ga ik wel me best doen om tussen hun 3 me hoofd boven water te houden en een goed project neer te zetten. Ik ben wel tevreden met mijn groepje, ze werken allemaal goed door, maar het kan natuurlijk altijd beter! Mijn groep: Jiska, Rosa, Puck en ik. We zijn gelijk begonnen met PVA en het verdelen van de taken want iedereen moet de competenties halen, dus we zijn gaan brainstormen hoe iedereen aan de beurt komt.